Hela kaffebönor

Hos Drinkworld hittar du kaffebönor i världsklass. Vårt urval av kaffebönor är noga sammansatt med fokus på hög kvalitet och unika smakupplevelser. 

De bästa råvaror

De råa kaffebönor som används till vårt gourmetkaffe stammar från de bästa plantagerna i världen. Odlarna arbetar långsiktigt med produkter som är fria från kemikalier och gifter, och minimal påvarkan på miljön. Det tas särskild hänsyn till långsiktig hållbarhet och bevarande av det lokala ekosystemet. Kaffebönorna handplockas för att skona bönorna optimalt.

Handrostade kaffebönor

Alla bönor är olika och kräver olika behandling för att frigöra varje kaffebönas unika arom och smak. Därför handrostas alla våra bönor vid låga temperaturer på mellan 160–200 grader. De varma kaffebönorna kyls med ren, kall luft istället för vatten, för att förlänga hållbarheten och bibehålla de goda smakerna. 

Skala för rostningsgrader

1 – Ljusrostat
2 – Mellanrostat
3 – Mellanrostad, Café Creme
4 – Mörkrostat, Espresso
5 – Mycket mörkrostat, French Roast

Mala kaffebönor

För varje bearbetning kaffebönorna går igenom förkortas aromernas livslängd. Det mest ideella är därför att mala bönorna strax innan de ska användas. Ju mer finmalet kaffe, desto kryddigare smak. Espresso mals alltid väldigt fint. Önskas en mildare arom, kan bönorna malas grövre.

Lycka till och njut nu av en riktigt god kopp kaffe!

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Vi använder cookies

Cookies krävs för att webbplatsen ska fungera, men de ger också information om hur man använder vår webbplats så att vi kan förbättra den för dig och för andra.

Acceptera