Champagnesablar

Sabrering är utan tvekan det mest eleganta sätt att öppna en flaska champagne på! Den franska hären imponerade världen över med sina champagnesablar och inte minst med de gyllene bubblor som fransmännen är kända för.

Ursprungligen var champagnesabler förbehållet den franska hären under Napoleon. Bara den absoluta toppen i hären hade tillgång till en champagnesabel. Den var alltid med i fält, i händelse av en seger. Champagnen delades sedan med soldaterna på slagfältet.

De franska officerarna höll flaskan i botten med tummen och balanserade flaskan med resten av handen. Sedan lägger man champagnesabeln mot flaskhalsen med spetsen mot huvudet på flaskan. Med ett lätt och elegant slag förs bladet mot champagneflaskans huvud i en rörelse som avslutas när armen med sabeln är helt utsträckt. Klingan på champagnesabeln är inte särskilt vass och den användes heller inte som vapen i strid.

Det är faktiskt lättare än det ser ut. Här kan du se hur en sabrering går till:

Det finns inga produkter som matchar urvalet

Vi använder cookies

Cookies krävs för att webbplatsen ska fungera, men de ger också information om hur man använder vår webbplats så att vi kan förbättra den för dig och för andra.

Acceptera